Salasana unohtunut?

Ajankohtaista


Esitelmäpyyntö: Suomen teollisuuden ja kaupan kestävyys historiallisessa perspektiivissä -seminaari


Suomen taloushistoriallinen yhdistys ja Tekniikan Historian Seura järjestävät keskiviikkona 19.10. Historian tutkimusten päivien yhteydessä seminaarin Tampereen yliopistolla, jonka teemana Suomen teollisuuden ja kaupan kestävyys historiallisessa perspektiivissä. Seminaarin ajankohta on 13.00–18.00.
Kutsumme lähettämään seminaariin esitelmäehdotuksia abstrakteineen (2500 merkkiä/yksi liuska).

Esitelmien pituus on enintään 20 minuuttia (+ 5-10 minuuttia kysymyksille) ja ne voivat liittyä esimerkiksi seuraaviin teemoihin:

-Suomen teollisuuden ja kaupan ympäristövaikutukset uuden ajan alusta nykypäivään (suuret linjat)
-Eri teollisuudenalojen kehitys ja kestävyys
-Kiertotalouden ja jätehuollon historia
-Teknologian kehitys kestävyyden näkökulmasta
-Energian käytön historia
-Oikeushistorialliset näkökulmat, kuten ympäristöoikeuden kehitys

Esitelmissä seminaarin aihepiiriä voi lähestyä eri historiallisten näkökulmien ja tutkimustraditioiden kautta (taloushistoria, sosiaalihistoria, yrityshistoria).
Esitelmäehdotukset lähetetään sähköpostitse Suomen taloushistoriallisen yhdistyksen toiminnanjohtajalle Henri Hannulalle 30.9.2022 mennessä osoitteeseen: toiminnanjohtaja@taloushistoriallinenyhdistys.fi

Esitelmöijille ilmoitetaan hyväksymisestä 3.10. alkavalla viikolla. Seminaari on osallistujille maksuton, ja esitelmiä pitävät THY:n ja THS:n yhdistysten jäsenet voivat hakea matkaa varten tukea. Jäseneksi seuroihin voi liittyä myös seminaarin yhteydessä.

Anna sähköpostiosoitteesi. Mikäli osoite löytyy tiedoistamme lähetämme siihen linkin uuden salasanan luontiin.